info@springrealestate.nl   +31 (0)20 658 95 98   Amsterdam | Den Haag | Arnhem | Utrecht
AEW koopt Coengebouw van Vastint

AEW koopt Coengebouw van Vastint

Europe Value Investors (EVI), een fonds van AEW, heeft het Coengebouw gekocht van Vastint Netherlands. Het is de eerste aankoop van AEW in Nederland.

Het Coengebouw werd opgeleverd in 1969 en in 1994 gerenoveerd en uitgebreid. Daarbij werden de gevels vernieuwd en een atrium gerealiseerd aan de oostzijde van het pand. Ongeveer 90% van de ruimte is verhuurd, met een gemiddelde contractduur van 2,4 jaar. De grote vloeren bieden veel flexibiliteit. De nieuwe eigenaar wil de resterende ruimte ook verhuren en de bestaande huurcontracten vernieuwen. Daarbij kunnen de huurders ook ook onderhandelen over een nieuwe inrichting van de kantoorruimte. EVI verwacht te kunnen profiteren van de groeiende kantoorhuurmarkt.

Carsten Czarnetzki, fund executive van EVI: “Met deze laatste acquisitie omvat de portefeuille van EVI nu 15 assets in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Nederland. We zijn de laatste maanden heel actief geweest in de markt. Het Coengebouw bood een kans om een goed onderhouden kantoor op een bewezen locatie te verwerven met de mogelijkheid waarde toe te voegen met actief asset management.”
Marc Langenbach, head of german funds & separate accounts: “Deze acquisitie demonstreert dat onze brede investment platform kan reageren op de snel veranderende markt en nieuwe kansen biedt.”

AEW Capital Management lanceerde EVI in 2014. Het fonds investeert in kantoren in West- en Zuid-Europa die uitzicht bieden op waardeontwikkeling door actief asset management. EVI mikt op een netto internal rate of return (IRR) van 9 tot 11% met een maximum loan to value (LTV) van 50%. Het fonds heeft € 412,6 mln aan vermogen opgehaald.

AEW Capital Management is actief in Europa, de Verenigde Staten en Azië en heeft 13 kantoren wereldwijd. Het hoofdkantoor staat in Parijs. AEW heeft ruim € 50 mrd aan assets onder management.

AEW werd geadviseerd door Spring Real Estate en Greenberg Traurig. De verkoper, Vastint Netherlands, werd geadviseerd door CBRE en Houthoff Buruma.

Reageren is niet mogelijk