info@springrealestate.nl   +31 (0)20 658 95 98   Amsterdam | Den Haag | Oost-Nederland
AEW koopt voor EUR 14,5 mln De Vyzel van Chalet

AEW koopt voor EUR 14,5 mln De Vyzel van Chalet

AEW heeft namens het Europa Value Investors Fund (EVI) kantoorgebouw De Vyzel in Amsterdam verworven van Chalet Group voor € 14,5 mln.

Het is de tweede aankoop in Nederland van EVI, een value add fonds dat zich richt op de Europese kantoren, na de aankoop van een 19.714 m² groot kantoorgebouw in Sloterdijk in oktober.

De Vyzel in de binnenstad van Amsterdam heeft een vloeroppervlakte van 4.045 m², verdeeld over de kelder, begane grond en zeven verdiepingen. Het kantoorpand is op dit moment voor 88% verhuurd aan een reeks van huurders, waaronder NutsServices en ABN Amro Bank. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten is iets meer dan vier jaar en het huurherzieningspotentieel is volgens AEW aanzienlijk.

Het gebouw dateert uit 1958 en is volledig gerenoveerd in 2001.  AEW ziet een aantal mogelijkheden om waarde toe te voegen, ondermeer door de leegstaande ruimte te verhuren en de bestaande huurcontracten aan te passen. Ook wil de nieuwe eigenaar De Vyzel verder moderniseren.

Het kantoorgebouw staat aan de Vijzelstraat, een van de belangrijkste verkeersaders van Amsterdam. Andere bedrijven in het gebied zijn Uber, Booking.com en Spaces, de aanbieder van flexibele kantoorruimte. Schiphol kan worden bereikt in 15 minuten, terwijl in 2017 de Noord-Zuidlijn wordt geopend waarmee er een metrostation op loopafstand van het pand komt.

Carsten Czarnetzki, fondsmanager van EVI: “Niet alleen biedt De Vyzel een stabiele en veilige inkomstenstroom met de potentie om verder waarde toe te voegen door middel van actief vermogensbeheer, ook is het pand gelegen in een gebied met een chronisch tekort aan kantoorruimte van hoge kwaliteit. Gecombineerd met het herstel van de kantorenmarkt in Nederland past deze acquisitie perfect bij de strategie van EVI.”

Met deze transactie omvat de EVI portefeuille 16 gebouwen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Nederland, met een totale waarde van € 487 mln. Het fonds werd gelanceerd in 2014 en investeert in kantoren met potentiële meerwaarde door actief asset management in West- en Zuid-Europese markten. Het richt zich op een netto IRR van 9-11% met een maximum LTV van 50%. Inmiddels is 80% van de toegezegde investeringen belegd in vastgoed. Het fonds ging in juli dicht en er is circa € 410 mln ingelegd.

AEW werd geadviseerd door Spring Real Estate en Kennedy Van der Laan. Chalet Group werd geadviseerd door Appelhoven Vastgoedadviseurs.

Reageren is niet mogelijk